I penger og fotball gjelder det å sette seg mål

Arendal Fotball-spiller Kamilla Aabel

Arendal Fotball-spiller Kamilla Aabel jobber målrettet på og utenfor banen. Med Heimdal forvaltning på laget, sikter hun mot toppen. 

Ved sesongstart for Arendal Fotball, har midtstopper Kamilla Aabel travle dager. Spillermøter, treninger, og jobben som salgs- og markedssjef i FK Jerv krever fullt fokus. Men det betyr ikke at hun overlater privatøkonomien til tilfeldighetene.

Jeg har hatt utallige jobber i tillegg til fotballen, og alltid prøvd å være fornuftig med penger. Både i fotball og økonomi, gjelder det å sette seg tydelige mål.

 

Arendal Fotball-spiller Kamilla Aabel

Midtstopperen følger med under et spillermøte i klubbhuset på Norac stadion i Arendal.

Vil nå toppen med Tinde

Aabels mål er å få sparepengene til å vokse. Jeg er ung og har lang horisont på sparepengene mine. At det vil svinge litt underveis gjør ingen ting for min del, sier hun.

 

Arendal Fotball-spiller Kamilla Aabel

Kamilla Aabel synes det er enkelt å følge med investeringene i Tinde.

Jeg har startet med et innskudd og spareavtale i aksjefondet Heimdal Tinde, siden fondet gir meg en bred eksponering i aksjemarkedet. Her får jeg en fin spredning av selskaper både geografisk og i flere sektorer. Med profesjonelle forvaltere slipper jeg å bruke tiden min på å sette meg inn i detaljer, og kan heller bruke tiden på det jeg elsker mest.

Her kan du lese mer om de ulike fondene.

Aabel har lest seg opp på de ulike fondene, og vurdert risiko opp mot avkastning.

Jeg synes det er veldig gøy å følge litt med, og følge med på hvordan markedet er gjennom å logge meg inn og se hvordan pengene har det. Og de har det bra, forsikrer hun med et smil.

Små grep gir rom for sparing

Aabel er bevisst på alt fra handling av dagligvarer og klær, og sparer mest mulig i fond. Med to boliger og planer om å selge den ene, kan sparingen i Tinde være veien mot drømmeboligen om noen få år.

Spør du familien min, vil de kunne bekrefte at jeg ikke er gjerrig, men bevisst på hvordan jeg bruker pengene mine.

Etter en dal, kommer en topp

Kamilla smetter en ball på vristen, og trikser uanfektet på Norac stadion i Arendal. Hvis det er en ting hun har lært fra mange år i norsk toppfotball, er det at det finnes gode og dårlige perioder.

Arendal Fotball-spiller Kamilla Aabel

En må ha is i magen, og være rasjonell. Økonomisk investering er ikke så annerledes fra fotball der heller: Etter en dal, kommer det som regel en topp, sier hun med et smil.

Disclaimer:

Dette dokument / innhold er distribuert til kunder i verdipapirfond under vår forvaltning eller personer og foretak i kontakt med forvaltningsselskapet. Vi gir ingen anbefalinger om kjøp eller salg av verdipapirer. Historisk avkast­ning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Avkastningen vil bl.a. avhenge av markedsutviklingen, forvalters dyktighet, verdipapirfondets risiko, samt kostnader ved tegning, forvaltning og innløsning. Avkastningen kan bli negativ så vel som positiv. I forkant av investering i verdipapirfond anbefaler selskapet å lese nøye fondets prospekt, vedtekter og nøkkelinformasjon. Prospektet, vedtekter og nøkkelinformasjon bør leses i sammenheng for å få et komplett bilde av verdipapirfondets risiko- og investeringsprofil.